Bij ijssalon Fraciolato geniet je van de heerlijkste koffie, in alle soorten in maten. Van een zwarte koffie tot aan een speciaalkoffie met melk, zoals een latte macchiato en een cappuccino of een heerlijke ijskoffie met karamel of hazelnoot.

Koffie & milkshakes

koffie Fraciolato

Meer een liefhebber van ijs en milkshakes? Kom dan smullen van een van onze heerlijke milkshakes. Bereid met vers ambachtelijk ijs, melk en afgetopt met een grote toef slagroom en andere toppings. Daar komt dus geen koffieboon aan te pas. Kies uit een van onze vijf smaken: chocolade, aardbei, banaan, mango of hazelnoot.

Onze koffie en thee

koffie Fraciolato, hoge kwaliteit en heerlijk van smaak

100% Arabica

Een boterzachte, mild intense koffieboon met aroma’s van donkere chocolade, vanille en bloemen. Voor deze bonen moeten we het zoeken in de Zuid-Amerikaanse en Afrikaanse, ze zijn namelijk afkomstig uit Ethiopië, Brazilië en Peru.

Imagio

Meer een liefhebber van kruidig en intens? Deze krachtige koffieboon wordt vaak gebruikt in een cappuccino of latte macchiato. Deze boon draagt de smaak van kaneel, cacao en zwarte thee. De robusta vindt zijn oorsprong in Azië, Vietnam.

The Art of Tea

Bij Fraciolato gebruiken we alleen het beste van het beste. Voor onze thee kozen we voor Fairtrade (Max Havelaar) en 100% biologisch. Niet alleen erg lekker en verrassend, maar ook goed voor de mensen aan de oorsprong.

Waar komt onze koffie vandaan

Koffie is geen product dat zomaar overal op de wereld kan groeien, maar alleen in de zogenaamde Bean Belt. Dit zijn de delen op de wereld met een vochtig en tropisch klimaat, zoals Indonesië, Zuid-Amerika en Midden-Amerika. Alleen onder deze omstandigheden kunnen de bonen geproduceerd worden.

Omdat we je graag iets meer kennis willen geven over de bonen die we gebruiken, hebben we de belangrijkste koffiefeitjes voor je op een rijtje gezet. Wist je bijvoorbeeld dat de koffiebonen uit Azië een hele andere smaak hebben dan koffie uit Afrika of Zuid-Amerika?

Smaakpaletten

Je weet nu dat koffie niet overal ter wereld dezelfde smaak heeft. Koffie kan je opdelen in drie smaakpaletten.

Afrika

Deze koffie draagt vaak de smaak van blauwe bes, rood fruit en bloemen.

Zuid-Amerika

Denk hierbij aan bonen met de smaak van noten, karamel en chocolade.

Zuid-Oost Azië

Deze koffieboon bevat vaak tonen van laurier, kruiden en chocolade.